Retrospektivë e produksionet të filmit në Mitrovicë
29 January 2022 - 14:05

Retrospektivë e produksionet të filmit në Mitrovicë

 Nata e filmit artistik u fokusua në shfaqjen e filmave të parë të prodhuar në Mitrovicë dhe pas shfaqjes së filmave të realizuar në Mitrovicë ndër vite, të martën do të shfaqet filmi i parë artistik i zhanrit horror "E dashura ime lugat” të realizuar nga z. Sejdi Zeka gjatë vitit 1979 në Mitrovicë. Filmat u shfaqën në mënyrë kronologjike deri në filmin e fundit "Tuneli i parë" i realizuar nga z. Fatos Hoti. Pas shfaqjes së filmave, u bë prezantimi i kushteve të realizimit të filmit nga z. Bedri Selmani (aktor) dhe një diskutim për industrinë e filmit këto ditë. Në publik kishte shumë të rinj që nuk dinin për prodhimin e filmit në kohën e Jugosllavisë dhe ishin më të interesuar të dinin për atë kohë.